Науково обґрунтовані причини, чому кавун такий корисний для нашого здоров’я

Ще не закінчився сезон кавунів, м'якоттю яких люблять поласувати і дорослі, і діти. Однак мало хто знає, що, крім свого чудового смаку, кавун має величезну кількість переваг для нашого здоров'я. Виявляється, вживання кавуна допомагає зміцнити імунітет, покращує роботу серця, захищає наш зір… і це далеко не всі переваги цих плодів, інформує Ukr.Media.

Вчені з усього світу проводили дослідження, в яких доведено, що кавун дуже корисний.

Зміцнює імунітет

У порції кавуна міститься понад 25% добової норми вітаміну С, який бере безпосередню участь у підтримці імунної системи. Більш того, дослідження показують, що споживання продуктів, багатих на вітамін С, сприяють виробленню колагену, який необхідний для підтримання клітинної структури та імунного здоров'я.

Підтримує нормальну гідратацію організму

Кавун на 92% складається з води, а це означає, що він допомагає підтримувати нормальний рівень гідратації організму. Як показують дослідження, збереження гідратації необхідне для правильного функціонування всіх систем організму.

Допомагає відновитись після тренування

Дослідження, опубліковане у журналі сільськогосподарської та харчової хімії, показало, що спортсмени, які пили кавуновий сік під час тренувань, швидше відновлювалися після фізичного навантаження. Дослідники пов'язують цей результат з L-цитруліном, що міститься в кавуні. Дана органічна амінокислота допомагає покращити кровотік, що призводить до швидшого відновлення м'язів.

Допомагає зберегти зір

У м'якоті кавуна містяться такі речовини як бета-каротин, вітамін С, вітамін Е та цинк. Дослідження вікових захворювань очей за участю 5000 осіб віком від 55 до 89 років показало, що у людей з помірною дегенерацією жовтої плями відбувається уповільнення хвороби завдяки щоденному вживанню препаратів, що містять дані речовини.

Контролює вагу

Одним з важливих факторів, що сприяють насиченню, є загальний обсяг їжі. Оскільки кавун містить величезну кількість води, ви можете з'їсти його у більшій кількості, при цьому отримавши менше калорій.

Знижує кров'яний тиск

За даними Міністерства сільського господарства США, чашка шматочків кавуна містить 170 міліграмів калію. Вчені з клініки Майо дійшли висновку, що цей незамінний електроліт та мінерал допомагає зменшити вплив натрію на артеріальний тиск. Дослідження чоловіків та жінок середнього віку з ожирінням та гіпертонією, проведене в Університеті штату Флорида, показало, що кавун може знижувати кров'яний тиск як у стані спокою, так і під час стресу.

Насіння багате на корисні речовини

Виявляється, в їжу можна вживати не тільки м'якуш, а й насіння кавуна. У Міжнародному журналі поточних досліджень йдеться про те, що насіння кавуна — багате джерело харчових речовин, білка, магнію, заліза та цинку. Щоб вживати насіння в їжу просто злегка збризкайте їх оливковою олією і підсмажте протягом 15 хвилин на середньому вогні.

Покращує здоров'я серця

Дослідники з Університету Пердью та Університету Кентуккі дійшли висновку, що речовини, що містяться в кавуні, знижують рівень холестерину і зменшують кількість бляшок, що закупорюють артерії.

Стаття призначена лише для ознайомлювальних та освітніх цілей і не замінює професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть виникнути у вас про стан здоров'я.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь