Категорія Медицина та здоров’я

Медицина та здоров’я

Причина всіх хвороб – емоційна криза

Згідно з положеннями китайської медицини, емоції є основною причиною всіх хвороб і по-різному впливають на окремі органи. Так, легені реагують на смуток, печінка — на злість, нирки — на страх, а шлунок сприйнятливий до тривожних станів, інформує Ukr.Media. Крім того,…

Лікарі розповіли, що станеться з організмом, якщо щодня вживати гречку

Всі наслухані про чудо-властивості гречки. Деякі настільки вірять у силу продукту, що намагаються їсти крупу щодня. Чому не можна так робити — розповіли медики, інформує Ukr.Media. Лікарі підкреслили, що щоденне вживання гречки може призвести не до тотального зміцнення здоров'я, а…

Як впливають на людину магнітні бурі: експерти розповіли, як мінімізувати їх негативні наслідки

Магнітні бурі — це явища, пов'язані зі збільшенням сонячної активності. Коли на Сонці відбуваються спалахи, вони вивільняють у космос величезну кількість заряджених частинок, які потім взаємодіють з магнітним полем Землі. Для деяких людей це може викликати дискомфорт і негативні зміни…

Скільки потрібно спати студенту, щоб краще навчатися

Навчання у коледжі чи університеті — непросте випробування для молодих людей. Протягом першого семестру багато хто з них жертвує нічним сном, щоб навчитися, поспілкуватися з друзями або просто відпочити за переглядом фільму. Однак сон — важливий компонент нашої працездатності, і…

Вчені назвали кількість яєць, яку потрібно з’їдати в тиждень, щоб знизити кров’яний тиск

Курячі яйця, молоко, борошно, мабуть, точно входять в десятку найпопулярніших продуктів. Принаймні, приблизно такий набір можна знайти в холодильнику і в шафі у більшості господинь. Але яйця все ж йдуть особняком: їх користь очевидна. Причому їсти їх можуть навіть люди…

Вчені назвали конкретну кількість яєць, яку потрібно їсти на тиждень, щоб схуднути

Вчені дають нові рекомендації щодо споживання яєць — скарбниці білка та вітамінів. Доктор Керрі Ракстон, шотландський дієтолог, разом з Мадлен Майерс представили результати свого дослідження, інформує Ukr.Media. Хоча протягом багатьох років яйця демонізували як холестеринову бомбу, сучасні дослідження показують зовсім…

Дієтологи: ці три фактори переконають вас більше не їсти рисову кашу на сніданок

Дієтологи часто повторюють, що каша на сніданок — це не тільки смачно, але й корисно. Адже в них містяться вуглеводи, вітаміни та клітковина. Однак потрібно пам'ятати, що не кожна каша приносить однакову користь нашому організму. Три факти, які змусять вас…

Звичка їсти кашу на сніданок може шкодити здоров’ю

Терапевти і Нутриціологи констатують, що звичка снідати кашами не так корисна для здоров'я, як може здатися — така особливість раціону пов'язана з ризиком діабету, інформує Ukr.Media. "Каша є традиційною стравою на сніданок, проте регулярне вживання вуглеводної їжі вранці може призвести…

Що корисніше — мандарин чи апельсин? Де більше вітамінів — в апельсині чи мандарині

Якому з двох цитрусових віддати перевагу? Що корисніше для здоров'я — апельсин чи мандарин, інформує Ukr.Media. Цитрусові — скарбниця вітамінів. Вони здатні допомогти роботі багатьох систем організму і традиційно вважаються чемпіонами за вмістом вітаміну С — одного з головних помічників…

Чи вмирають мікроби у воді під час кип’ятіння

Лікарі-токсикологи заявили, що під час кип'ятіння гинуть багато мікробів, що містяться в сирій воді. Також частково змінюються фізико-хімічні властивості рідини, інформує Ukr.Media. Йдеться не про зміну молекулярної структури води, а про зміну кількості розчинених у ній речовин і газів, сказали…