Для підтримки свого здоров'я слід піклуватися про себе у різних напрямках. Організація свого харчування допомагає відновити обмінні процеси в організмі, що призводить до поліпшення загального самопочуття, а також до скидання зайвої ваги. В обмінних процесах ключову роль грає вода. А це означає, що людині потрібно вміти не тільки правильно харчуватися, але й правильно пити, передає Ukr.Media.
Мало хто звертає увагу на те, що нашому організму необхідна саме чиста вода. Завдяки їй з організму виводяться шлаки і токсини. Вона бере участь у всіх обмінних процесах організму. Нестача чистої води в раціоні призводить до того, що організм починає накопичувати її. В результаті людина починає набрякати. Набряклість проявляється як відчуття тяжкості в тілі, опухле обличчя і руки. Але крім видимих ознак, набряклість може сприяти виникненню різних захворювань. Крім того, скинути вагу стає в рази складніше.
Для того, щоб впоратися з набряком, існує ряд досить простих рекомендацій. В першу чергу, потрібно пити чисту воду по 1.5-2 л щодня, невеликими порціями. Це допоможе відновити водно-сольовий баланс в тілі людини і виведе накопичену воду з організму. Зверніть увагу, що вода повинна бути простою, негазованої. Адже вода, яка міститься в соках і різного роду напоях, менш ефективно справляється з виведенням токсинів з організму. Крім того, кава і алкоголь, затримують воду в організмі, що призводить до ще більшої набряклості.
Існує багато продуктів, які здатні виводити зайву воду з організму. Якщо ви страждаєте набряками, вам варто додати в раціон наступні продукти харчування.
Петрушка
Це дивовижне рослина сімейства зонтичних знайшла своє застосування в кухні багатьох країн. Петрушка надає особливий смак салатам і страв з картоплі, але крім цього, вона приносить велику користь людському організму. В першу чергу, вона володіє сильним сечогінним ефектом за рахунок в ній калію. Також петрушка допомагає нормалізувати обмін речовин, що прискорює процес схуднення. Низькокалорійний продукт, який містить в собі незамінні амінокислоти, вітаміни А, Е, РР, В1, В2, допомагає нормалізувати тиск і рівень гемоглобіну в крові. У день достатньо 30-50 г свіжої петрушки, щоб заповнити добову норму вітамінів А і С і мікроелементів. Також за рахунок в ній клітковини петрушка вносить свій внесок у виведення токсинів з організму і надає м'яку дію на стінки кишечника. Варто звернути увагу на те, що петрушку протипоказано вживати тим людям, які страждають запальними процесами в нирках.
Відвар з петрушки
Для швидкого і ефективного зняття набряклості можна застосовувати відвар з петрушки. Відвар готується наступним чином: стакан подрібненої петрушки і її коренів заливають крутим окропом, 500 мл. Залишають суміш настоювати до охолодження, потім проціджують. Відвар приймають три рази на день за півгодини до прийому їжі в кількості 4 столових ложки. Курс лікування відваром становить 10 днів, після чого слід зробити перерву на два дні і за потреби повторити курс прийому. Крім того, що відвар володіє сильним сечогінним ефектом, він також полегшує менструальні болі, допомагає при простатиті, нормалізує рівень цукру в крові.
Суп з кореня петрушки
Дуже корисний відварений корінь петрушки. Крім того, він володіє пікантним смаком і ароматом. Корінь петрушки чудово поєднується з картоплею, м'ясними і рибними продуктами. Його можна додавати в рагу і салати. Але особливо гарний корінь петрушки в складі різних супів. Спробуйте приготувати корисний супчик в домашніх умовах. Для цього вам буде потрібно:
• 3 цибулини
• 2 зубчики часнику
• 750 р картоплі
• 1 корінь петрушки
• 1 стручок червоного солодкого перцю
• 2 стіл. ложки рослинної олії
• 2 стіл. ложки соєвого соусу
• перець
• 1 л овочевого бульйону
• 1 пучок петрушки
Ріпчасту цибулю, часник, картопля і корінь петрушки очистити і вимити. Солодкий перець вимити і видалити насіння. 2 картоплини відкласти, решту нарізати разом з перцем, цибулею, коренем петрушки і часником. Розігріти рослинне масло. В ньому обсмажити нарізані цибулю, часник, перець, картопля і корінь петрушки. Приправити соєвим соусом і меленим чорним перцем. Влити бульйон. Тушкувати 30 хв. Відкладену картоплю натерти на крупній тертці і за 10 хв до закінчення тушкування покласти в бульйон. Приправити спеціями за смаком. Петрушку вимити, обтрусити від крапель і дрібно порубати. Суп перелити в супницю і подати на стіл, посипавши петрушкою.
Якщо ви часто набрякає, вам слід врахувати зазначену вище інформацію та замінити шкідливу їжу більш корисними продуктами, з урахуванням власних смакових переваг. І тоді гарне самопочуття і прекрасний зовнішній вигляд вам забезпечені!
Джерело: ukr.media