Скільки суші-ролів дозволяється вживати дорослим людям на добу

Якщо людина є великим шанувальником суші, то немає нічого ганебного в тому, що вона занадто часто ходить в суші-бар або замовляє суші додому, інформує Ukr.Media.

Адже відвідати відповідний заклад не складе труднощів, якщо захотілося побалувати себе улюбленою стравою.

Важливе про суші

Суші люблять всі — молоді, дорослі, старі. Але мало хто знає про користь суші і про те, як часто їх варто включати у свій раціон. Дієтологи стверджують, що здоровим дорослим людям дозволено два або три суші-роли, що еквівалентно десяти-п'ятнадцяти шматкам суші в тиждень.

Дуже важлива інформація! Вагітним жінкам не можна їсти суші. Ніколи. Прийом суші може призвести до втрати вагітності. Тому на цей прекрасний період варто підібрати інше меню.

Отже, які суші можна їсти часто? Яку начинку вибрати?

  • Суші з лососем.
  • Суші з крабом.
  • Суші з креветкою.
  • Суші з вугром.

Що замовити до суші

Коли людина йде в суші-бар або ресторан вперше, потрібно бути неупередженими і змушувати себе пробувати щось нове. З суші-кухарем можна поговорити про культуру, страви і навіть про те, звідки вони родом — вони це оцінять.

Суші — ідеальна страва. Вона легка, ситна, і на неї так само приємно дивитися, як і їсти. Який же напій замовити до суші? Багато хто думає, що зелений чай — найкращий варіант, але якщо ви віддаєте перевагу алкогольним напоям, то це може бути:

  • Біле вино.
  • Шампанське і просекко.
  • Саке.
  • Пиво.

Поєднання напоїв з суші багато в чому залежить від смаку суші, який був обраний. Важливо враховувати солодкість рису, пікантний смак сирої риби, пряність васабі і навіть солоний смак умамі соєвого соусу.

Шампанське та його італійський двоюрідний брат просекко — чудові пари для суші. Спробуйте сухе ігристе вино, якщо ви віддаєте перевагу більш сухим напоям, або виберіть просекко або більш солодке шампанське після їжі для десертного післясмаку.

Японське пиво м'якше і менш гостре, ніж традиційне пиво, що робить його ідеальним для поєднання з суші. М'який хмільний смак не конкурує з ніжними нотами суші, але підсилює його, створюючи прекрасний баланс між умамі і свіжістю.

Можна подумати, що японське саке з суші є традиційним поєднанням, але в більшості випадків японці не п'ють саке разом зі стравами з рису. Проте, цей напій як і раніше відмінно поєднується з суші, особливо в охолодженому вигляді.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь