
Цим надзвичайно запашним делікатесом ласувала героїня Скарлетт Йоганссон у стрічці “Шеф-кухар”.
Спагеті Aglio e Olio – автентична неаполітанська їжа. Вона доволі легка в плані готування, проте безмежно апетитна та запашна завдяки часнику й оливковій олії. Наїдок може бути як звичайним, так і пікантним, якщо додати трішки перцю чилі. Щоб перетворити її у справжній витвір кулінарного мистецтва, потрібно бути уважними до деталей. Так, як це зробив головний герой фільму “Шеф-кухар”, роль якого виконав Джон Фавро.
Насолоджувалась цією стравою героїня Скарлетт Йоганссон, котра 22 листопада відзначає свій 41-й день народження, на ім’я Моллі. Ця сцена була настільки романтичною, що рецепт спагеті Aglio e Olio миттєво став популярним у соціальних мережах. Отже, рекомендуємо спробувати і вам це дивовижно ароматне та багате смаком спагеті, тим більше, що на його приготування потрібно лише 10 хвилин.
Паста Aglio e Olio з кінофільму “Шеф”

Паста має неймовірний аромат.
Вам потрібно:
- спагеті – 450 г
- оливкова олія – 1 склянка
- зубчики часнику – 12 шт.
- червоний перець мелений – 1 ст.л.
- морська сіль
- мелений чорний перець
- подрібнена свіжа петрушка – 1 склянка
- тертий пармезан – 1/2 склянка
- лимон – 2 шт.
Спосіб приготування:
Візьміть спагеті й відваріть їх до стану аль денте (дотримуйтесь вказівок на упаковці). Помістіть пательню на плиту, влийте олію та покладіть часник. Підсмажте його до золотистого відтінку. Додайте пластівці червоного перцю, сіль, перець.
Покладіть в олійну суміш спагеті. Перемішайте. Заберіть сковорідку з плити, додайте петрушку та пармезан, старанно розмішайте. Підсоліть, якщо необхідно. Вичавіть сік з лимонів і додайте до спагеті. Можливо вживати. Смачного!
Порада від Інформатора: головне в цій страві – правильна технологія приготування. Тому не спаліть часник, котрий є основою смаку. Для цього його спершу потрібно розчавити і покласти в прохолодну оливкову олію, а тільки потім пательню ставити на вогонь. Таким чином аромат буде вивільнятись повільніше. Не забудьте залишити трішки води у спагеті і разом з нею викладайте їх в запашне масло. Петрушку додавайте в самому кінці, щоб вона зберегла свій смак і колір.




