Категорія Медицина та здоров’я

Медицина та здоров’я

Лікар пояснила, чому не слід пити йогурт або каву після їжі

Деякі напої, які часто вживають після їжі, можуть заважати засвоєнню важливих мінералів — насамперед заліза. Про це розповіла дієтологиня Сільвія Моньїно, інформує Ukr.Media. За словами фахівчині, після їжі краще уникати чаю, кави та йогурту. У йогурті міститься кальцій, який конкурує…

Що потрібно робити, щоб не було діабету? Нескладні правила, дотримуючись яких ви переможете діабет

Потрібно з раннього дитинства прищеплювати дитині здорові харчові звички і любов до спорту, та й самим в дорослому віці не забувати про правильне харчування і тренування, інформує Ukr.Media. Діабет другого типу, дійсно, бич нашого часу. Люди мало рухаються, при цьому…

Ці 9 звичок непомітно підвищують цукор у крові та ведуть до діабету

Діабет — це історія не завжди про підвищений у крові цукор. Є 9 неправильних звичок, які тихо і непомітно роками руйнують обмін речовин. Організм день за днем втрачає здатність справлятися з глюкозою, інформує Ukr.Media. Звичка № 1: Чай і кава…

Чому в стресових ситуаціях лікарі рекомендують вживати зелений чай

В умовах зростаючого темпу життя та постійного психологічного навантаження питання ефективного зниження стресу стає все більш актуальним. Одним з натуральних способів відновлення внутрішнього балансу може стати звичний для багатьох напій — зелений чай, інформує Ukr.Media. Медики пояснили, що зелений чай…

Коли ви залишаєте ці продукти полежати до завтра — добре подумайте

Кожен продукт має термін придатності та термін зберігання. І якщо перший зазвичай вказують на упаковці, то про другий багато хто забуває, особливо якщо їжа приготовлена вдома. Із чим краще не жартувати, якщо не хочете загриміти в лікарню, інформує Ukr.Media. Риба…

Що заважає нормальному метаболізму: дієтологи назвали шкідливі харчові звички

Фахівці в галузі харчування попереджають: деякі повсякденні звички за столом можуть серйозно порушити обмін речовин і сповільнити процес зниження ваги. На перший погляд, вони здаються нешкідливими, але насправді негативно відображаються на здоров'ї, інформує Ukr.Media. Пропуск сніданку На думку дієтологів, відмова…

​Чому лікарі не рекомендують пити холодне молоко

Молоко — необхідний і корисний для організму людини продукт харчування. На його харчову цінність, швидкість переробки та засвоюваність безпосередньо впливає температура при вживанні. Найкориснішим вважається парне молоко, інформує Ukr.Media. Продукт (крім сприятливої ​​температури) наділений такими перевагами: має бактерицидні властивості (протягом…

Кардіолог: “Якщо ви приймаєте ліки, будьте обережні з цими спеціями”

Кардіолог Ауреліо Рохас підкреслив, що деякі спеції можуть негативно взаємодіяти з медикаментами., інформує Ukr.Media. Рохас зазначив, що при використанні препаратів для лікування діабету слід обмежити кількість куркуми в раціоні. "Хоча ця спеція має протизапальні властивості, вона може суттєво понизити рівень…

Основні причини, чому у вагітної жінки часто виникає бажання пити

Вагітність — щасливий, але не найпростіший період в житті осіб прекрасної статі. Дівчина радіє тому факту, що скоро стане матір'ю, що приміряє на себе нову роль, інформує Ukr.Media. Але при всьому цьому їй досить важко, тому що організм її перебудовується,…

Лікарі розвіяли міфи про кефір: коли і як правильно його вживати?

Всупереч переконанням наших бабусь, кефір треба пити не тільки вечорами. Ось що розповіли медики про цей дивовижний напій, інформує Ukr.Media. Кефір — це прекрасний продукт, який люблять багато лікарів, а деякі відомі педіатри навіть чомусь кажуть, що з нього можна…

Ознаки, які вказують на те, що ви споживаєте чай у великих кількостях

Зелений, білий, чорний… Різні чаї відомі своїми численними перевагами. Це дуже хороший антиоксидант. Однак, як і кавою, зловживати ним не варто. Ось ознаки, які можуть вказувати на надмірне споживання, інформує Ukr.Media. Нестача заліза Якщо ви вживаєте надмірну кількість чаю, це…

3 ознаки, які вказують на збої в роботі підшлункової залози, але ніхто не звертає на них уваги

Якщо з якихось причин їжа, яку ми з'їли, не до кінця перетравлюється, то через токсини, що виробляються патогенною мікрофлорою, страждає печінка, що автоматично позначається на емоційному стані людини. Часто може виникати безпричинна дратівливість, бажання накинутися на солодощі, відсутність мотивації займатися…